Sidor

tisdag, juni 20, 2017

Öppen lasagne med rotselleri


Öppen lasagne med rotselleri (4 portioner)
1 rotselleri
2 st schalottenlök
4 st vitlöksklyftor
6 dl mjölk
40 + 60 gram parmesanost
En ask körsbärstomater
En ask spenat
1 burk kapris
300 gram lasagneplattor
Olivolja, svartpeppar

Gör så här
Skala och tärna rotselleri (2x2 cm). Skiva schalottenlöken tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotsellerin 3-4 minuter innan du tillsätter schalottenlöken och pressar i vitlöksklyftorna. Fräs 1-2 minuter och tillsätt sedan mjölk, lite nymalen svartpeppar och 1 tsk salt. Blanda i 40 gram parmesanost.
Kvarta tomaterna och grovhacka spenaten. Hetta upp 2 msk olivolja i en liten kastrull och häll i kaprisen. Fräs 2-3 minuter tillsätt sedan tomaterna och spenaten och smaka av med salt.
Koka upp lättsaltat vatten. Plocka isär lasagneplattorna och koka dem 3 minuter. Häll dem i ett durkslag och droppa på lite olivolja så att de inte klibbar. Lägg lasagneplattor på varje tallrik. Fördela rotsellerisåsen på ena halvan och vik över den andra. Toppa med kapris- och tomatröra. Strö över 60 gram parmesanost.
Recept ur Linas inspirationskasse
Det här var inte Linas bästa recept. Färsk pasta är gott, parmesan är gott och röran ovanpå var god. Men rotselleri kokat i mjölk är fortfarande kokt rotsak och det är ingen favorit hos mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar