Sidor

torsdag, juni 03, 2010

Banoffee-tårta

Snabblagat (om man bortser från tiden degen måste stå i kylskåpet) och härligt sliskig paj för oss som gillar sötsaker.Pajdeg
150 gram smör
2 msk strösocker
1 äggula
3 dl rågsikt

Fyllning
160 gram kolafylld choklad (t ex dumle)
3 mogna bananer
2,5 dl grädde
1 tsk snabbkaffepulver
2 tsk florsocker

Gör så här:
Smörj en pajform och strö med vetemjöl.
Rör smöret mjukt med strösockret. Rör ner äggula och rågsikt och knåda snabbt ihop till en deg. Låt stå i kylskåp 30 minuter (minst). Kavla ut och klä pajformen (eller tryck ut degen). Låt stå minst 30 minuter i kylskåp (för att det inte ska bli bubblor). Nagga och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Lägg ut chokladbitarna i pajskalet och ställ in i ugnen i nån minut så chokladen smälter lite. Bred försiktigt ut chokladen över pajbotten. Låt svalna helt.
Dela bananerna på längden och lägg dem tätt i pajskalet. Blanda vispgrädde med fint stött kaffepulver och vispa med florsocker. Bred ut över bananerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar