Jag provade att göra chokladbiskvier igen och denna gång med "Hela Sverige bakar" receptet. Mandelbottnarna blev perfekta och inte särskilt svåra att göra. Men nästa gång blir det receptet ur Sju sorters kakor för smörkrämen smakar lite för mycket marsan, så är det inte på Ekbergs. (Chokladen blev som den ska bli, inte matt.)
100 g sötmandel
1,5 dl socker
2 st äggvitor
2 dl marsankräm från pulver
150 g smör
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
200 g blockchoklad
1 msk neutral olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med socker. Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen. Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 min.
Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna.
Blanda marsankrämen. Rör smör mjukt och smidigt och tillsätt lite i taget av marsankrämen. Blanda i kakao, vanilj- och florsocker. Rör tills smörkrämen är smidig. Bred krämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ dem kallt.
Smält chokladen tillsammans med oljan. Låt detta kallna något och doppa sedan de kalla smörkrämskakornas topp i chokladen.
1,5 dl socker
2 st äggvitor
2 dl marsankräm från pulver
150 g smör
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
200 g blockchoklad
1 msk neutral olja
Sätt ugnen på 175 grader. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med socker. Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen. Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 min.
Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna.
Blanda marsankrämen. Rör smör mjukt och smidigt och tillsätt lite i taget av marsankrämen. Blanda i kakao, vanilj- och florsocker. Rör tills smörkrämen är smidig. Bred krämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ dem kallt.
Smält chokladen tillsammans med oljan. Låt detta kallna något och doppa sedan de kalla smörkrämskakornas topp i chokladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar