söndag, november 25, 2012

Fläskfilé med sauterad zucchini

Efter två veckors paus med restaurangmat så är det roligt att laga mat igen. Dock är familjen sugen på husmans, kötbullar och mos. Korv och makaroner. Men igår hade jag sett ett spännande recept som jag ville prova. Middagen var god, fräsch och lite ny smak som gick hem hos alla utom lilla fröken som bara gillade köttet. 

Fläskfilé med sauterad zucchini (4 portioner)
1 fläskfilé
4 st vitlöksklyftor
Salt &Peppar
1 st zucchini
500 g penne pasta
1,5 dl grädde
En näve ruccola
100 g skivad prosciutto
Parmesanost
20 g persilja

Marinera fläskfilén och grilla den. (Eftersom det inte är grillsäsong blev det grillpannan på spisen hemma hos mig.)

Skär vitlöksklyftorna i tunna, tunna, tunna skivor och stek med peppar på låg värme tills vitlöken är mjuk. Skiva zucchinin tunt och stek med vitlöken lite grann. Zucchinin ska inte vara helt mjuk. Ställ sedan åt sidan.

Koka pastan och häll av vattnet, blanda i zucchiniröran och grädden. Rör om ordentligt tills grädden kokat in i pastan, blanda i ruccolan. Garnera med hela skivor prosciutto, hyvlad parmesan och bladpersilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar