Se så modernt och strendigt jag fotograferat baket och köksskålarna med lite fint florsockerspill på det mörka bordet. :) |
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0,5 dl matolja
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
1 nypa salt
Gör så här:
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smör och olja. Blanda de torra ingredienserna och vänd i smeten. Häll ner i formen.
(Om du har det hemma och gillar mörk choklad kan du hacka ca 50 g grovs och sprinkla över smeten innan du stoppar den i ugnen.)
Gräddas på 175 grader i ca 30 minuter.
Dekorera med florsocker och servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar