tisdag, november 20, 2012

Jordnötssmörkakor med choklad


Peanut butter chocolate chip cookies
75 g smör
2 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl crunchy jordnötssmör
2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk riktigt vaniljpulver
200 g mörkt choklad 70%

Smält smöret. Vispa ihop äggen med muscovadosocket och häll i det smälta smöret. Rör ner jordnötssmöret tills du får en jämn smet. Hacka chokladen. Blanda ihop de torra ingredienserna blanda ner mjölblandningen samt chokladen i smeten. Rulla ihop små bollar och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda kakorna i 200 grader i ca 8 min. 
Låt svalna lite innan du flyttar dem.


Smeten är otroligt god. Godare än kakorna även om kakorna också var goda.

3 kommentarer:

  1. Hur många kakor blev uppätna innan de kom in i ugnen??

    SvaraRadera
  2. Man behöver vara 5 personer för att försöka få runda bollar av den kladdiga smeten. Rekommenderar att förbereda två plåtar då händerna blir superkladdiga och du inte kan ta fram en till plåt halvvägs genom :)

    SvaraRadera