torsdag, april 18, 2013

Fusilli med ungsrostade grönsaker


Fusilli med ungsrostade grönsaker
1 rödlök i klyftor
1 zucchini
5 vitlöksklyftor i skal
Ca 3 msk olivolja
Flingsalt & svartpeppar
1 ask körsbärstomater
150 fusilli
Basilikablad
Riven parmesanost

Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta löken, hacka zucchinin i lagom stora bitar och lägg i en ungsfast form, ringla över oljan och rör om. Lägg även i vitlöksklyftorna. Salta och peppra ordentligt. Värm i ugnen i 15 minuter. Häll i tomaterna och värm ytterligare 15 minuter. Under tiden kan du koka pastan enligt anvisningarna.
Ta sedan ut grönsakerna. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalet och mosa mot kanten. Rör om ordentligt och blanda i pastan som då suger åt sig vätskan. Rör ner basilikablad (en halv till en näve beroende på hur mycket du gillar basilika) och strö på parmesanost innan servering.


Perfekt ikväll. Jag hade lite parmesanost i kylskåpet och hade råkat köpa en ask tomater fast vi redan hade en. Gott var det också. Det ska gå att servera kallt också, hur det smakar då ska jag undersöka imorgon till lunch...
Receptet hittade jag här. Men tog förstås mer vitlök och halverade zucchinimängden.

1 kommentar:

  1. Helt rätt! ;) Dom var ju så otroligt fina, och till ett sånt bra pris! Kul med lite färg såhär på vårkanten! :)

    SvaraRadera