Sidor

lördag, april 13, 2013

Teriyakirullar med dipp

Förra lördagen var jag bjuden på knytkalasmiddag/fest. Så efter många funderingar bestämde jag mig för att prova göra några snackrullar med lax och teriyaki. Det blev en supertrevlig kväll. Tjejsnack vid middagen och till slut hamnade vi faktiskt på challenge.

Teriyakirullar
400 g tunt skivad gravad lax
4 msk teriyakisås
4 st mjuka tunnbröd , ca 20 x 25 cm
0,5 dl rostade svarta eller vita sesamfrön
Blanda Kesella och teriyakisås. Bred ut röran på tunnbröden. Lägg på laxskivorna och rulla ihop hårt från långsidan. Linda in varje rulle i plast och låt ligga i kylen. Skär varje rulle i 8 bitar. Doppa ena sidan i sesamfrön.

Dipp
3 dl gräddfil
0,75 dl sweet chilisås
0,5 msk riven färsk ingefära
0,5 tsk salt

Jag tyckte att det lät så gott med lax och teriyakisås men de var lite väl tamt för att vara supergott. Lite trista rent ut sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar