söndag, augusti 03, 2014

Pasta Carbonara

Eftersom detta recept blivit en vardagsfavorit här hemma och ikväll fick sin sida färdigställd i kokboken (Fixat bild till slut) så uppdaterar jag receptet. Snabbt och enkelt. Gott.
Vi har sedan 2010 provat flera variationer, så det gör absolut ingenting om receptet får lite uppmärksamhet igen...


PASTA CARBONARA
Ingredienser:
300 gram spaghetti (vi brukar ha fullkorn)
1-2 paket bacon
1 gul lök
1-3 vitlöksklyftor (efter smak, kan även uteslutas)
2 ägg
0,5 dl grädde
100 g riven parmesanost
Salt & peppar

Gör så här:
Koka spaghettin med några droppar olivolja i vattnet.
Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken och pressa vitlök. Stek bacon och lök tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt.

Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lite lätt. Smaksätt med salt.

Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt ordentligt.

Servera gärna med riven parmesan på sidan om för den som vill.

5 kommentarer:

  1. Carbonara är jättegott" måste nog göra det ngn dag. Fast jag brukar dubbla baconet :P

    SvaraRadera
  2. Ja, det borde vi ha gjort. För det var lite väl lite tyckte jag.

    SvaraRadera
  3. Det lät gott=). Trevlig helg!/Mia

    SvaraRadera
  4. Notering: Receptet är uppdaterat med de mått vi brukar använda. Dvs. 2 paket bacon.

    SvaraRadera