måndag, maj 11, 2015

Goda tekakor

Goda tekakor (12 st)
100 gram smör
4 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
2 msk strösocker
Ca 11 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken. Kolla att blandningen är 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen. Rör ut jästen.
Tillsätt salt, socker och mjöl och blanda till en smidig deg (inte en hård deg).
Häll upp varmt vatten i diskhon och ställ ner degbunken och låt degen jäsa övertäckt i 10 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.

Upp med degen och arbeta smidig. Dela i 12 delar och forma som tekakor om du lägger fyra och fyra på tre plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och låt jäsa 10 minuter under en bakduk.
Grädda i nedre delen av ugnen 6-8 minuter.


De blir verkligen fluffiga och fina och gick verkligen hem hos maken och dottern. Nybakat en lördag, de skulle nog unna vänja sig vid det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar