onsdag, maj 06, 2015

Mannens söndagsgryta med älghögrev


Mannen söndagsgryta med älghögrev
500 gram älghögrev
1 ask champinjoner (250 gram), delade i halvor
1 stor morot, skuren i slantar
0,5 röd paprika, skuren i bitar
0,5 grön paprika, skuren i bitar
1 hackad solo vitlök (gärna 2)
4 hackade scharlottenlökar
1 buljongtärning
1 pkt krossade tomater
olivolja
1 liten bit purjolök
Salt
1 dl rött vin
0,5 dl vatten
1 msk paprika
1 tsk dragon
0,5 tsk röd chilipeppar
Svartpeppar
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
3 enbär, stötta i mortel

Gör så här:
Skär högreven i grytbitar. Häll ner krossad tomat i en gryta med buljongtärningen.
Ytstek/bryn högreven med vitlök och scharlottenlök, släng sedan ner i tomatsåsen. Bryn resten av grönsakerna och släng ner i tomatsåsen. Stek champinjonerna och sautera med 0,5 dl rött vin och 0,5 dl vatten (koka en stund i stekpannan), sedan ner i grytan. Skär purjolöken i slantar och ner i grytan. Ner med allt i grytan. Krydda.
Låt småputtra under lock i en timme.



Jag tyckte att det var en ypperligt bra idé att dokumentera makens matlagning. Han å andra sidan tyckte att det var irriterande, för så fort jag såg honom slänga ner något i grytan frågade jag vad och hur mycket. Det blir svårt att få honom att hjälpa till med matbloggandet...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar