Sidor

torsdag, juli 20, 2017

Kryddrostad kyckling med rotsaker

Kryddrostad kyckling med rotsaker och vitlöksyoghurt (4 portioner)


Kryddrostad kyckling
2 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
0,75 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
900 gram kycklinglår

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop kryddblandningen. Lägg kycklinglåren i en ungsfast form och gnid in med lite olivolja så att det blir lättare att gnugga in kryddblandningen. Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills den är genomstekt.

Varma rotsaker
500 gram potatis
500 gram morötter
1 kålrabbi
0,5 st rödlök
2 vitlöksklyftor

Halvera potatisarna (skala först om skalet är tjockt). Skala och dela morötterna på längden.Skala och klyfta kålrabbi och rödlök. Lägg allt på en plåt, pressa över vitlöksklyftorna, 2 msk olivolja, 0,75 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Rör om och sprid ut. Tillaga i ugnen ovanför kycklingen i 25-30 minuter.

Vitlöksyoghurt
3 vitlöksklyftor
Olivolja
150 gram grekisk yoghurt
0,5 krm salt

Pressa ner vitlöken i en kastrull och bryn i lite olivolja tills den är gyllenbrun men inte bränd. Häll över i en liten skål och blanda med grekisk yoghurt och salt.


Klyfta en hjärtsallad. Grovhacka 50 gram bladpersilja. Finriv det yttersta skalet från en citron. Blanda med de varma rotsakerna och toppa med citronrivet.
Servera tillsammans.


Recept ur Linas inspirationskasse. Den innehöll riktigt fina färska kycklinglår och det blev riktigt gott. Alla tyckte om det så det här ska vi absolut prova igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar