tisdag, juli 18, 2017

Torsk med ägg, räkor, pepparrot och brynt smör




Torsk med ägg, räkor, pepparrot och brynt smör (4 portioner)
600 gram torskfilé (helt tinad)
6 hårdkokta ägg
2 dl handskalade räkor
1-2 dl riven pepparrot
100 gram smör
Citronkyftor

Sätt ugnen på 120 grader. Ånga eller baka fisken i en ugnsfast form mitt i ugnen. Cirka 15-20 minuter.
Dela äggen i större bitar, blanda med räkor, dill och lite pepparrot. Bryn smöret i en stekpanna på hög värme. Vispa hela tiden tills det doftar lite nötigt. Servera med en gång.
Torsk på äggblandning toppat med smöret och gärna kokt potatis.



Recept ur Myllimäkis kokbok "Fisk & Skaldjur".
Jag åt lite lågkolhydrat utan potatis men det var väldigt gott! God lunch till mig själv.
En dundersnygg kokbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar