Sidor

lördag, juli 28, 2012

Fotbollscup i Umeå

I torsdags ringde väckaren klockan 06:00 och halv sju packade vi in två barn i bilen och körde iväg till Umeå. Resan gick alldeles utmärkt och vi var framme i god tid klockan nio.

Alva gungar med pappa på Mariehemsskolan.
Pojklaget hade samling klockan tio och då åt vi kycklingsalladen som vi haft med oss. Sakerna lämnades i klassrummet och sedan gick de ner till fotbollsplanen och spelade första matchen vid tolvtiden.


Alva blev jättearg när jag skulle lägga henne i vagnen. Hon skulle inte sova utan hon skulle heja på storebror, men hon somnade ändå efter lite skjuts i vagnen och storebrors lag förlorade med 3-0.
Vi åkte iväg till stan och tittade på boendet som vi bokat. Men de var inte ens någon dörr att stänga i rummet så det blev att vi tog in på hotell istället. 

Sedan köpte vi en luftmadrass till Lukas och levererade den till skolan och lite så där. Hotellet hade en enkel middag som ingick i priset så vi åt där och sedan gick i och la oss. Goda kex och mögelost hade dom till dessert och Alva gillade smörgåsrån.

Det där med att sova på hotell gick inte riktigt hem hos lillan. Hon låg och tjorvade och skulle inte sova och till slut prutade hon lite med underläppen och sa:
- Jag vill inte sova här. Jag vill åka hem. Till köket.
Så då klev jag upp och provade göra välling på varmvatten ur kranen och det gick det också. Så då somnade hon till slut. Men på morgonen var hon inställd på att åka hem och att jag skulle lämna henne till morfar. 
Istället blev det att gå på stan lite grann. Jag köpte två par jeans och ett par jeansleggings. Alva fick en tröja på rea och så åt vi sushi till lunch innan vi åkte ut till Nydala och såg matchen som pojkarna också förlorade. Denna gång hejade Alva.

Vi åkte in till stan igen och skjutsade Alva i vagnen så hon somnade en liten stund. Sedan kom Morfar och Momma med husbilen och då packade vi in alla lillans grejor och monterade bilstolen. Så hon fick åka iväg och campa med morfars istället för att vara på hotell och fotbollscup. 

Under tiden så spelade pojkarna oavgjort en match, men den missade vi.
Eftersom att vi helt plötsligt var barnlediga så åt vi middagen på hotellet och sedan besökte vi både Lottas krog och Bishops arms. Jag träffade både en gammal kursdeltagare och en fd arbetskamrat. Så det var en trevlig pubrunda vi hade maken och jag. 
Det var nog lika bra att vi missade lördagens kvällsmatch för laget de spelade mot hade kört riktigt fulspel. Armbågat och stämplat killarna och domaren hade inte gjort nått. Tyvärr mötte de samma lag i sista matchen på lördagen. Man förstår att domaren har blicken där bollen är men när en grabb armbågar en i laget rakt i ansiktet så han börjar blöda näsblod- ja då ville hela läktarbänken skälla ut den där missdådaren.
Mest arg blir man på tränaren. Han kan inte missa vad som pågår och istället för att bänka fulspelaren så är han den första som får en klapp på axeln efter en vunnen match. De hade troligtvis vunnit även om de kört fair play. 
Men vi åkte hem lagom irriterade och tyckte att ett visst lag från Luleå minsann borde skämmas. Ordentligt. Jag tänker då inte bjuda dem på fika någon gång i framtiden på en hemmamatch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar