Sidor

söndag, juli 22, 2012

Kallmarinerad fläskfilé

Kallmarinerad fläskfilé
1 kg fläskfilé (2 st)
1,5 msk smör till stekning
0,5 tsk salt
1 tsk peppar

Marinad
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl flytande honung
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl finhackad färsk timjan eller en msk torkad timjan

Gör så här:
Putsa bort skinn och senor från fläskfilén, salta, peppra och bryn i smör så det blir stekyta (inte mer).
Stek i ugnen till en innertemperatur på 65 grader, använd köttermometer. Ta ut köttet och låt det vila i folié medan du gör blandar ihop marinaden.
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och lägg i en påse och häll i marinaden.
Marinera minst 4 timmar, gärna över natten.

Servera med basilika- och krassekräm.


Jag hade en fläskfilé men gjorde hela marinaden och marinerade nästan ett dygn. Praktiskt att kunna förbereda god mat en dag i förväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar