Sidor

måndag, juli 23, 2012

Rabarberkyckling


Rabarberkyckling (4 portioner)
500 g kycklingfilé
1 tsk salt
smör
3 dl rabarber i bitar
2 dl vispgrädde
2 msk honung
2 msk kycklingfond
2 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl hackad gräslök

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingfiléerna i lite mindre bitar. (Ca 4 på en filé) Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.  Lägg den sedan med rabarbern i en ungsfast form. Vispa ihop övriga ingredienser utom gräslöken och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter. Garnera med gräslöken.

Servera med potatis eller ris.


Helt okej. 2,5 åringen gillade köttet och ris. Maken tyckte också om det men inte just mer. Själv känner jag att rabarberna nog ändå gör sig bäst i saft eller paj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar