lördag, juli 21, 2012

Rabarberpaj med knäcktäcke


Den godaste äppelpajens täcke gör sig lika bra med rabarber som sprinklats med lite råsocker, citron och vetemjöl. Det vill säga samma fyllning som "smulpaj med jordgubbar och rabarber" fast utan jordgubbar. Väldigt gott.
Servera med grädde.

Denna gång gjorde jag i en 1-portions pajform.
Knäcktäcke till 1-portion
50 g smör
0,5 dl socker
Nästan en msk ljus sirap
1 dl vetemjöl (tills smeten är lagom tjock, den ska vara ganska lös men inte flytande)
0,25 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Skiva eller hacka frukten, bär och rinniga frukter behöver lite redning på sig. Lägg i en ungsfast form.
Smält smöret, stäng av värmen. Rör i socker och sirap, tillsätt resterande ingredienser. Häll och bred ut smeten över fyllningen.
Grädda i 200 grader ca 10-12 min.

3 kommentarer:

  1. Jag har gjort en supervariant på den där! =)
    Ica-buffé hade en gång ett recept på "världens godaste äppelsmulpaj" och då gjorde jag den som botten istället och det där knäcktäcket på! Det blev suveränt, iaf om man gillar sötsliskigt! =)

    SvaraRadera
  2. Åh, det måste jag prova. Flingsalt låter ju spännande.
    Hittade receptet på icas hemsida så jag tackar för tipset.

    SvaraRadera
  3. Ja, äppelsmulpajen är suverän som den är också, saltet gör verkligen det lilla extra! =)

    SvaraRadera