onsdag, februari 13, 2013

Morotsbullar


Morotsbullar (8 bullar)
50 g jäst
75 g smör
4 dl mjölk
2 tsk salt
4 dl rivna morötter
6 dl rågsikt
7-9 dl vetemjöl

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll ner mjölken, då bör det bli fingervarmt om inte så får du värma det lite. Rör ner med jästen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, morötter och rågsikt. Häll sedan i nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen och dela i 8 bitar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut bullarna lite grann och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Under tiden sätter du ugnen på 225 grader.
Grädda brödet i ca 12 minuter tills bullarna är gyllenbruna.

1 kommentar:

  1. Jo, vi hade verkligen tur att ingen blev riktigt sjuk. Astrid kräktes en kväll och Malte hade feber de tre sista dagarna, men det var det enda och ingen är gladare än vi! Vi hade det super! :)

    SvaraRadera