Innan vi bakade för barnkalas så bakade vi cupcakes. Bakglädjen verkar vara tillbaka...
Oreo Cookie cupcakes (16 stora, eller 12 stora och 8 små)
125 g mörk choklad
90 g rumsvarmt smör (gärna osaltat)
200 g farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
2 dl mjölk
4 stora oreokakor
Sätt ugnen på 180 grader och klä muffinsformar med pappersformar. Smält chokladen. Vispa smör och farinsocker fluffigt och ljust. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt efter varje ägg. Tillsätt chokladen och vaniljen, fortsätt vispa.
Blanda ihop och sikta vetemjöl, bakpulver och bikarbonat. Rör ner i smeten växelvis med mjölken. Krossa oreokakorna i en påse och rör ner krosset i smeten. Fyll formarna till ca två tredjedelar. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna en stund och flytta över till galler.
Oreo frosting
150 g rumsvarmt smör (gärna osaltat)
450 g florsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 dl mjölk
6 stora oreokakor
Vispa smör och florsocker luftigt. Tillsätt vanilj och mjölk. Vispa mer. Krossa kexen fint och rör ner.
(nästa gång kör jag dom i mixern så det inte blir några stora bitar kvar som fastnar i spritsen)
Dekorera gärna med en halv orea kaka.
du det där lät farligt gott! :)
SvaraRaderaJo, vi har också funderingar på det, men där snön rasar där går vi aldrig utan vi låter det snöa/rasa igen helt :) Just därför är det aldrig någon fara på taket (haha!) att det kan rasa på någon som går nedanför. Sen drar Ante bort allt med traktorn, annars hade det nog tinat bort först till midsommar! :)
SvaraRaderaHej! jag undrar om smöret ska vara smält eller inte i smeten och frostingen? svara gärna på min mail (ellinorwemaan@hotmail.com) eller på min blogg (ellinorweman.forme.se) tacksam för svar!! :)
SvaraRaderaNej, smöret ska inte vara smält. Både i smeten och frostingen ska det vara rumstemperatur. Alltså mjukt smör inte kylskåpskallt men inte smält heller.
SvaraRadera