tisdag, februari 12, 2013

Soppa på rostad paprika

Jag förbredde kvällens middag igår för att det skulle vara lite hektiskt och stressigt ikväll. Bara jag och de två yngsta hemma så jag gjorde bara en halv sats av receptet men det räcker bra ändå. (Receptet är hela.) Soppa brukar ju vara godare och smakrikare dagen efter.
Soppa på rostad gul paprika (4 portioner)
8-10 gula paprikor
4 tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
(eller 2 buljongtärningar och 1 liter vatten)
Salt och peppar

Gör så här:
Skär paprikorna i mitten och kärna ur dem. Lägg paprikorna med skalet uppåt, skurna skivan ner på en plåt (med bakplåtspapper) och grädda i ugnen på 250 grader tills paprikaskalen blivit brunsvarta. Stoppa sedan paprikorna i en påse och förslut dem, när de svalnat 20 minuter kan du dra av skalet. Skålla, skala och ta bort kärnorna ur tomaterna. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs all lök några minuter i olivoljan. Tillsätt paprika, tomater och buljong och låt koka i 10 minuter. Mixa sedan soppan slät och värm eventuellt upp den igen. Späd med buljong om det behövs.
Smaka av med salt och peppar.

Uppdatering:
Barnen åt väldigt lite av soppan, så jag tror inte att den gick hem.
Brödet däremot, det var gott.
Receptet kommer imorgon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar