lördag, juli 19, 2014

Cheesecake frostade cupcakes med digestivesmul

En spritsad cupcake utan digestivesmulor.
Cheesecake frostade cupcakes med digestivesmul
120 gram mjöl
140 gram socker
1,5 tsk bakpulver
En nypa salt
40 g rumsvarmt smör
1,25 dl mjölk
0,5 tsk vaniljpulver/vaniljsessens
1 ägg

Gör så här:
Vispa samman mjöl, socker, bakpulver, salt och rumsvarmt smör på låg hastighet. Tillsätt mjölk och vanil och vispa på medelhastighet tills allt blandats samman. Tillsätt ägget och vispa noggrant. Fördela smeten i 12 muffinsformar (i en muffinsplåt). Grädda 20-25 minuter på 175 grader i mitten av ugnen. De ska inte vara kladdiga i mitten.
Låt muffinsen svalna.

Frosting med philadelphia
300 gram florsocker
50 gram rumsvarmt smör
125 gram philadelphiaost

Gör så här:
Vispa ihop florsocker och smör. Tillsätt osten och vispa på medelhastighet. Fortsätt vispa minst 5 minuter tills glasyren är fluffig. Spritsa muffinsen så det blir cupcakes.

Kör digestivekex i matberedare och dekorera med smulorna.
Det är säkert jättegott men barnen hade ätit upp de kex jag trodde jag hade så jag struntade i den delen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar