fredag, juli 04, 2014

Kalkonkorv med risoniotto och grönsaker


Grillad kalkonkorv med risoniotto (4-6 portioner)
560 gram kalkonkorv
3 dl risoni
2 kycklingbuljongtärningar
100 gram philadelphiaost
1 tsk vitvinsvinäger
250 gram körsbärstomater
1 gul paprika
En halv gurka

Gör så här:
Koka upp 2 liter vatten, släng i 2 buljongtärningar och sedan 3 dl risoni-ris. Sleva upp 1 dl buljong. Sila sedan bort buljongen. Häll ner buljongen, vitvinsvinägern och philadelphiaosten i riset och rör om.
Skär snittar i korven och stek den 5 minuter på varje sida.

Dela körsbärstomaterna i klyftor och lägg i en skål. Tärna paprikan och gurkan och lägg i varsin skål.


Jag var skeptisk först, dottern likaså. Lillan tittade en gång på den ostekta korven och sa att hon inte tycker om den sortens korv utan bara vanlig korv. Jag råkade nämna vitlök i meningen "nä den är nog jättegod, det är ju vitlök och timjan i den" varpå dottern nästan skrek 
- Lööööök? Jag tycker INTE om löööök!
Men hon fick order om att äta upp en liten smakbit och sen ville hon ha mer. Riset gillade hon inte. Jag tyckte att det var helt okej ihop. Det tyckte inte T.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar