måndag, juli 07, 2014

Kyckling i cashewsås med äggnudlar


Kyckling i cashewsås serverat med äggnudlar (och broccoli) (4-6 portioner)
250 gram äggnudlar
600 gram minutfilé (tunna kycklingfiléer)
250 gram färsk broccoli
400 ml kokosmjölk
80 gram cashewnötter
2 msk ketchup/tomatpuré
1,5 msk kinesisk soja
1 krm sambal oelek (eller efter smak, jag tog det dubbla)
1 tärning kycklingbuljong
1 vitlöksklyfta

Sätt en stor gryta (som rymmer både nudlar och broccoli) vatten på spisen, salta och koka upp.
Mixa ihop kokosmjölk, nötter, ketchup, soja, sambal oelek, buljong och vitlöken (pressad) till en sås. Strimla kycklingen och bryn den i olja. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Låt steka 3-4 minuter. Häll sedan över såsen.
Släng i äggnudlarna (de jag hade skulle koka 3 minuter), sedan broccolin. 3 minuter senare är maten klar att serveras till lyckliga barn som bara älskar "nööööödlar" (men nu försökte vi faktiskt lära ut att man säger "nudlar", liten blir stor fortare än man tror...).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar