torsdag, juli 03, 2014

Varmrökt lax med dillsås, potatis och sparris

Denna veckas Linas matkasse började vi med fisken. Man passar på när den som inte gillar fisk redan har ätit skräpmat, jag är även glad att mannen är borta för han gillar inte rökt lax. Vi som åt (resten av familjen) gillade denna rätt. Kocken (jag) tyckte att det var väldigt smidigt och enkelt. Knappt att det kan kallas matlagning...

Varmrökt lax med dillsås med kokt potatis och sparris (4-6 portioner)
500 gram varmrökt lax
2 dl gräddfil
En halv kruka dill (eller ett halvt fruset paket)
500-1000 gram potatis
En halv gurka
1 citron
250 gram körsbärstomater
1 rödlök
1 knippe grön sparris

Dillsås:
Rör ihop 2 dl gräddfil med dillen, smaka av med salt (ca ett kryddmått).
Koka upp vatten och släng i lagom mycket potatis ( i min familj är det ca 500 gram men gillar man potatis mycket är det ett kilo). De ska koka 10-20 minuter beroende på potatisens storlek. När de sista 3 minuterna slänger du ner sparrisen ovanpå potatisen.
Skala och dela gurkan på mitten, skär i halvmånar. Lägg i en skål och riv citronskalet över, pressa sedan halva citronen och häll över saften. Häll på lite salt också.
Halvera körsbärstomater och lägg i en skål.
Hacka rödlöken och lägg i en skål. (Det glömde jag och det går bra ändå, om man inte tycker om lök kan man skippa det.)
Fiska upp sparrisen och lägg på ett fat.
Skär laxen i bitar och servera allt.


Lätt fixat på en halvtimme. Minimalt med "matlagning".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar