Sidor

måndag, november 09, 2015

Lammfärsburgare med chèvrecreme och rödbetschips


Lammfärsburgare med chèvrecreme och rödbetschips (4 personer)
500 gram lammfärs
Salt & peppar

Blanda färsen med salt och peppar. Platta ut till runda burgare. De ska sedan stekas 4-5 minuter på varje sida i lite matfett.

Rödbetor är goda, men polkabetor är lite snyggare. :)
Rödbetschips
3 rödbetor
2 vitlöksklyftor
Olivolja & flingsalt

Skala och skär rödbetor och vitlök i tunna skivor. Olja lite och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på flingsalt och rosta mitt i ugnen på 225 grader i tio minuter.

Chèvrecreme
200 gram chèvre
1 msk ekologisk flytande honung
0,5 vitlöksklyfta
1 dl lätt crème fraiche
Salt

Mixa ihop till en kräm.

Ta hamburgerbröd, lägg på ruccola, sedan lammburgaren, toppa med rödbetschips och chèvrekräm.

Recept ur Elle mat & vins specialtidning "Vardagslyx". Där tanken är lite lyxigare vardagsmat som inte tar så värst lång tid att fixa (för det har man ju inte tid med på vardagskvällarna).
Riktigt god vardagsmat, tillsammans med ett glas rött skulle det nå upp till helgmat. Chèvre och rött passar ju så bra ihop. Barnen åt förstås inte chèvrekräm men grabben tyckte också att det var gott (med hamburgerdressing från Coop).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar