Sidor

lördag, oktober 22, 2011

Fredagsmiddag: Tomatsoppa med chili och aprikoser

Tomatsoppa med chili och aprikoser
4 portioner

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
0,5 urkärnad och finhackad röd chili
2 msk rapsolja
3 burkar hela skalade tomater
2 msk tomatpuré (minst)
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
(vatten och hönsbuljongtärningar i vårt fall)
20 torkade aprikoser
1 dl crème fraiche (plus till garnering)

Hacka löken, vitlöken och chili. Fräs i olja i några minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong och aprikoser. Puttra i 15 minuter.
Kör soppan med mixerstav tills den är slät. Blanda i crème fraiche och värm soppan. Späd om det behövs med buljong. Salta och peppra.
Servera med en klick crème fraiche och nåt bröd.

Jag valde att köpa chiabatta bröd. Men med tanke på kokbokens titel borde man förstås ha bakad sitt eget bröd.
Systrarna Eisenmans "Soppor, bröd och röror" kan komma till användning om vi börjar äta mer soppa som vi har tänkt att vi ska göra. Det är lite småmysigt med soppa i höstmörkret.

I orginalreceptet är det bara 1 vitlöksklyfta, men vi gillar det. Sen gjorde jag soppa på 2 förpackningar tomat och hade ändå i en halv chili.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar