4 portioner
Pressad potatis
Skala och koka 1 kg potatis i ca 20 minuter. Pressa (och strö över lite västerbottensost).
Äppelsalsa
2 st äpplen
1 msk mynta (torkad krydda)1 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Hacka äpplena fint och blanda med resten. Smaka av med senap, salt och peppar.
Snabbrimmad halstrad lax
4 st laxfiléer (500 g)
2 msk grovt salt
1 msk sockerDela filéerna i tre delar på längden. Blanda med salt och socker. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Ta upp skölj av laxen och torka med hushållspapper.
(När det andra är klart)
Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek laxskivorna 30 sekunder på varje sida, de ska bara ner i den glödheta pannan och vända.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar