I tisdags köpte jag både glögg och saffran som värsta julfantasten. Saffran skulle till middagsmaten och glöggen ska jag avnjuta nån gång när det blivit november.
Saffransdoftande fiskgryta
4 port
1 gul lök
0,5 pkt saffran
1 fiskbuljongtärning
2-3 dl vatten
1 pkt torskfilé (eller hoki)
1 burk krossad tomater
150 g sockerärtor
Gör så här:
Hacka löken och fräs i lite olivolja i en kastrull. Tillsätt saffran, buljongtärningen, lite vatten och låt löken koka sig mjuk. Skär fisken i bitar och lägg i grytan med resten av vattnet, så det täcker fisken. Häll sedan i tomaterna och låt det småputtra fem minuter.
Koka sockerärtorna en minut och lägg ner dem i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Servera med sallad och fullkorsris. Då är det GI.
Men fast detta var ett recept ur "Klaras goda gi-dagar" så tog vi vanligt basmatiris. Gott var det hur som helst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar