Sidor

lördag, oktober 22, 2011

Torsdagsmiddag: Kycklingbiffar med cashewbulgur och linsmousse


Kycklingbiffar med cashewbulgur och linsmousse
4 portioner

Cashewbulgur
4 portioner bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl cashewnötter (saltade och rostade)
Koka bulgurn ihop med buljongtärningen. Hacka nötterna och blanda dem med bulgur strax innan servering.

Kycklingbiffar
400 g kycklingkött (mixa till färs)
1 ägg
2 msk crème fraiche
1-2 dl blandade örter
salt och peppar
Mixa kycklingfärsen, blanda med ägg, crème fraiche, örter och salt och peppar. Forma till 8 platta biffar och stek klart.

Linsmousse
200 g hemmakokta röda linser
0,5 citron (saften)
1 msk olivolja
Mixa ihop till en mousse.

Ett recept ur "Klaras goda GI-dagar" och det var gott kan jag säga! Alva gillade verkligen bulgur (men hon fick sin utan nötter), hon satt och smaskade och sa nam nam. Det räckte även till en lunch i fredags.
Linsmoussen var lite väl rinning i början så den behövde nog stå till sig en stund...

1 kommentar: