Sidor

tisdag, mars 27, 2012

After eight cupcakes

Jag provade Leilas recept på after eight cupcakes. Det blev 16 st istället för 12 st och glasyren gick inte att spritsa då den var för rinnig. Men de var goda ändå, med mintsmak.
Cupcakes
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl gräddfil
2 msk kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram mörk choklad (70 %)
16 st After Eight

Frosting
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl flytande honung
150 gram mörk choklad
pepparmintsolja, efter smak

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, rör ner gräddfil och kaffe och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka chokladen grovt och smält den. Vänd ner den smälta chokladen i smeten.
Placera ut 16 pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Bryt after eight i bitar och tryck ner i varje cupcake.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Koka upp grädde, mjölk och honung till frostingen i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna något. Finhacka chokladen och smält ner den i gräddmjölken. Smaksätt med några droppar pepparmyntsolja.
Sedan skulle man pritsa frostingen på kakorna men det gick som sagt inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar