Cupcakes
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%
2 dl salta jordnötter
2 dl minimarshmallows
20 dumlekolor
Fudge glaze
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
2 msk honung
200 g mörk choklad 70%
1 msk smör
Salta jordnötter, minimarshmallows och 20 dumlekolor till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den.Rör sedan ner den smälta chokladen i smeten.
Placera ut 20 st pappersformar i en muffinsplåt och sätt lite smet i varje form. Stick ner en dumlekola delad i två i varje, några minimarshmallows och lite jordnötter. Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Glasyren
Koka upp grädde, mjölk och honung. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna en aning. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter. Rör i smöret. Skeda en klick glaze i mitten av varje cupcake och garnera med en dumlekola delad i två, minimarshmallows och salta jordnötter.
ameh hallå. dom där måste jag testa. jag som hade tänkt ha sockerfritt till april.
SvaraRaderaJa, testa dom du.
SvaraRaderaSjälv kunde jag direkt konstatera att dom här kan jag inte baka särskilt ofta om jag inte vill rulla fram inom kort...