Rödbetssoppa med smak av äpple och svartvinbär
2 portioner
0,5 gul lök
1 msk olja
250 g färska rödbetor
1 morot
1 potatis
0,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 äpple
1-1,5 msk Bobs svartvinbärssaft
Gör så här:
Hacka löken och fräs i oljan några minuter. Ska rödbetor, morot och potatis och skär i bitar. Lägg i kastrullen och fräs några minuter. Häll i vatten och buljontärning och låt puttra ca 15 minuter eller tills rotsakerna blivit mjuka.
Kärna ur och hacka äppelhalvan och blanda i kastrullen tillsammans med saften. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick gräddfil.Recept ur "Soppor, bröd och röror" av Systrarna Eisenman
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar