Kladdkaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt
Gör så här:
Smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner smöret i äggsmeten och tillsätt de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda kakan i 175 grader 20-25 minuter i nedre delen av ugnen.
Smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner smöret i äggsmeten och tillsätt de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda kakan i 175 grader 20-25 minuter i nedre delen av ugnen.
Vit chokladtryffel
1,5 dl grädde
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 kanelstång
400 g vit choklad
1 kanelstång
400 g vit choklad
1 pkt Noblesse
Gör så här:
Mät upp grädden i en liten kastrull och bryt kanelen i mindre bitar. Stöt sönder kardemumman grovt och tillsätt grädden. Koka upp grädden med kanelen. Ta från värmen och låt stå och dra övertäckt i 15 minuter.
Hacka under tiden chokladen fint och lägg i en bunke, koka upp grädden och sila av kanelen. Häll sedan den varma grädden över chokladen. Rör tills chokladen har smält och låt tryffeln svalna. Bred sedan över kakan och dekorera med Noblesseplattor. Spara lite tryffelsmet till att fästa plattorna på kakan.
Hacka under tiden chokladen fint och lägg i en bunke, koka upp grädden och sila av kanelen. Häll sedan den varma grädden över chokladen. Rör tills chokladen har smält och låt tryffeln svalna. Bred sedan över kakan och dekorera med Noblesseplattor. Spara lite tryffelsmet till att fästa plattorna på kakan.
Receptet kom från "Tårtor" av Mia Öhrn. Men då innehöll receptet rätt mycket kardemummakärnor. Det blir lite för kryddig smak tyckte de flesta så det blir nog godare med bara lite kanelstång... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar