Sidor

onsdag, april 04, 2012

Kycklinggryta med rotsaker

God mat som tillagas snabbt och enkelt. Det här receptet behåller jag!


Kycklinggryta med rotsaker
4 portioner
500 g kycklingfilé
200 g skogschampinjoner
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl smetana
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk timjan

1 kg blandade rotfrukter
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk timjan

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över lite olja. Krydda med timjan och rör runt lite med händerna. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i olja i en stekpanna. Tillsätt smetana, vatten, kycklingfond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
Servera med de rostade rotfrukterna.

1 kommentar: