Romcheesecake med räkor
200 g kavring
75 g smält smör
4 gelatinblad
1 dl crème fraiche
300 g philadelphiaost
0,5 rödlök
80 g löjrom (eller rommix)
1 tsk citronskal
1 tsk citronsaft
Salt och vitpeppar
Räkor
1 dl finhackad gräslök
Gör så här
Klä en form med löstagbarkant med plastfolie.
Mixa kavring i matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut i botten av formen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, finhackad rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar.
Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme med lite vatten. Blanda ner i resten av krämen. Bred ut på kavringsbotten och låt stå kallt i minst tre timmar. Skala räkorna och ta pajen ur formen. Garnera med finhackad gräslök och räkor efter smak.
Gör så här
Klä en form med löstagbarkant med plastfolie.
Mixa kavring i matberedare och tillsätt smöret. Tryck ut i botten av formen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, finhackad rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och vitpeppar.
Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme med lite vatten. Blanda ner i resten av krämen. Bred ut på kavringsbotten och låt stå kallt i minst tre timmar. Skala räkorna och ta pajen ur formen. Garnera med finhackad gräslök och räkor efter smak.
jag gjorde liknande till jul och det är SÅ gott!
SvaraRadera