Det här receptet var extra stort, 24 cupcakes. Frostingen i receptet räckte inte till alla. Det tror jag nästan aldrig har hänt förr, oftast brukar det bli över...
Blåbärsmuffins (24 st)
70 rumsvarmt smör (gärna osaltat)
370 g florsocker
2 tsk vaniljextrakt
ev
(eller 1 tsk vaniljarom och 1 tsk vaniljpulver)
2 ägg
360 g vetemjöl
1 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
3,75 dl vispgrädde
250 g blåbär
gärna färska om ni orkar vänta till hösten. :)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och stoppa pappersformar i två muffinsplåtar. Vispa smör, florsocker och vanilj ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa mellan. Sikta ner vetemjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en annan bunke och rör ner i smeten. Tillsätt vispgrädde och rör smeten slät. Vänd ner blåbären försiktigt.
Fyll formarna till två tredjedelar och grädda ca 15 min i mitten av ugnen.
(Använde du frysta blåbär blir gräddningstiden lite längre. Prova med en sticka när de ser klara ut.)
Ta ut plåtarna. låt svalna 5 minuter och ta sedan ur dem ur plåtformen och ställ att kallna.
Frosting
125 g rumsvarmt smör (gärna osaltat)
1 tsk vaniljessens eller vaniljsocker
0,5 dl mjölk
6-8 dl florsocker
3 tsk färskpressad citronsaft
Eventuell livsmedelsfärg
Gör så här:
Vispa smör och vanilj ljust och fluffigt. Tillsätt florsocker växelvis med mjölken och vispa ordentligt. Smaksätt med citron. Sedan kommer det roliga - spritsa på muffinsen så det blir cupcakes.
Härliga muffins och fin blogg för övrigt!
SvaraRaderavar dom goda?
SvaraRaderaJo, speciellt muffinsen med blåbär.
SvaraRaderaKanske en frosting med philadelphiaost vore ännu godare...
SvaraRadera