fredag, mars 15, 2013

Köttfärsjärpar med broccoli & blomkålsmos

Det blev köttfärsjärpar med morot, serverat med broccoli och blomkålsmos. Jag var lite skeptisk till moset men det var faktiskt helt okej. Jag tycker ändå inte att potatismos är så himla fantastiskt...
Middagen i matlådeversionen. Inte så läskande som det var men med lite sallad så...
Köttfärsjärpar1 gul lök

1 morot
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl crème fraiche
Smör/kokosfett

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche till en jämn smet. Forma åtta avlånga biffar. Stek dem i smör eller kokosfett runt om så att de blir gyllene och genomstekta.

Broccoli och kålmos1 blomkålshuvud

1 broccolistånd
1/2 kruka färsk persilja
1–2 dl crème fraiche
Salt och peppar


Gör så här:
Dela blomkålshuvud och broccoli i buketter och koka i vatten tills de blir mjuka, det tar runt 5 minuter. Häll av vattnet och mixa med persilja och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar