onsdag, mars 27, 2013

Chokladcupcakes med jordnötsmörsfrosting

Provade att spritsa lite blomknoppar på cupcaksen. Skoj.
Det skulle vara kul att göra ett cupcaketorn till någon festlighet.
Jag tror att jag måste bygga mig en cupcakeställning. :)
Chokladmuffins (12 st, plus två pyttesmå)
75 gram smör
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
1,5 dl mjölk
1 stort ägg, lätt uppvispat
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker

Gör så här:
Värm ugnen till 175 C. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret, tillsätt vaniljpulver, vatten, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker i en stor skål. Häll i alla flytande ingredienser i skålen med de torra och vispa till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna,  fyll till 2/3. Grädda 17-20 minuter eller tills en provsticka är torr.

Frosting med jordnötssmör
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1,5 dl jordnötssmör
100 g philadelphiaost orginal

Gör så här:
Vispa smör ljust och fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa lite till. Tillsätt jordnötssmör och philadelphia och vispa till en slät frosting. Spritsa på muffinsen när de har svalnat.


Mmmh, goda. De här är farliga att ha hemma...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar