Sidor

måndag, mars 04, 2013

Halv åtta hos Elin

I lördags var det dags att äta mat hos Elin så Alva skjutsades iväg till morfar. Jag fick chansen att piffa till mig lite grann och det var väl förstås därför det var snöstorm. När jag bestämt mig för att orka locka håret så snöar eller regnar det. Vi bor inte så långt från varandra så jag kunde promenera både dit och hem. 
Trevlig kväll och supergod mat. Riktigt bra inspiration.
Förrätten.
Sparris med chiliost och prosciotto. Melonsallad med fetaost och mynta.
Köttbitar med ruccola, granatäpple och advokadosallad.
En klick av nån sorts god smörsås och varm tomat. 
Desserten.
Den var visst ur riktiga "halv åtta hos mig" så receptet kanske finns i nån av böckerna bakom mig. Jag ska kolla lite. För att prova göra den själv vill jag absolut. Den var så god.
Elin hade även gjort egna lyckokakor. De innehöll citat ur våra bloggar. Riktigt roligt.
Trevlig kväll och kul att få komma ut.
(Å så god mat.)

2 kommentarer:

  1. Nä, hittar inte dessert receptet. Det var i alla fall gott.
    Å att bläddra i halv åtta hos mig kokböcker när man just börjat med lchf känns så här i efterhand som en mycket dålig idé...

    Jag får prova mig igenom desserterna sen när sockersuget kommit ner till rimliga nivåer igen. :)

    SvaraRadera
  2. http://www.recept.nu/micke---vaxholm/efterratter-och-godis/agg-och-mejeri/limemarinerade-jordgubbar-med-rasocker/

    Och tack :) men jag hade önskat att köttet skulle vara lite mindre segt :)

    SvaraRadera