måndag, juni 09, 2014

Beer can chicken (Kyckling på en ölburk)

En kyckling som tillagats på en ölburk.
Mannen i huset ville prova laga kyckling på en ölburk för några veckor sedan. Så fick det alltså bli. Här är receptet han följde. Det blev gott. Vi ska prova fler varianter. :)
Beer can chicken (4-5 portioner)
1 hel färsk kyckling
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1/2 dl bbq-sås
1 öl (à 33 cl på burk såklart)

Gör så här:
Gnid in den kycklingen med salt, peppar och bbq-sås. Tvätta av ölburken och öppna översidan med en konservöppnare. Trä på kycklingen på den öppna ölburken (med ölet kvar i burken) och sätt burken med kycklingen mitt på grillen. Grilla kycklingen under lock 45-60 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C vid benet där klubban sitter fäst vid skrovet.
Kycklingen under grillning. 
Denna serverades med coleslaw. Det tyckte mannen var så gott att han vill ha det till allt vi grillar. Jag tycker också det är jättegott så det är okej för mig. 
Coleslaw
7 dl finstrimlad vitkål
1 stor morot
2 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk socker
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Riv fint och blanda ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar