Sidor

fredag, juni 27, 2014

Jordgubbstårta med vit choklad

Det här är min hurra jag kom in på skolan tårta. Lyckligtvis den skola jag i slutändan bestämde mig för att jag mest ville komma in på. Så nu vet jag vad jag gör till hösten.

Jordgubbstårta med vit choklad (12-15 bitar)
4 stora ägg
3,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
60 gram jordgubbar (det var ca 3 st)
0,5 dl vatten

Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform 20 cm i dia med en krage i bakplåtspapper. (Jag skippade denna del och det var nog inte så bra, sen gräddade jag i 2 mindre formar istället så tiden fick justeras.)
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Mixa jordgubbar till en slät puré. Blanda jordgubbspurén med vattnet och värm i en kastrull. Sikta ner mjölet i äggsmeten i omgångar, rör emellan dem. Tillsätt purén och vispa till en jämn smet. Grädda i ugnen i ca en timme.

250 gram jordgubbar
0,5 dl gelésocker

Sköj rensa och skiva jordgubbarna, Mosa dem med sockret. Koka upp och ta av från plattan. (Låt koka en halv minut.)

200 gram vit choklad
100 gram smör (rumstemperatur)
200 gram philadelphiaost
2,5 dl florsocker
(Smeten blir lite gulaktig utan pastafärg, så man kan gärna färga den lite...)

Smält chokladen. Vispa smör och ost. Häll i chokladen när den svalnat lite och vispa i florsocker till en bra konsistens.
Dela botten i tre delar och bred ut kompotten. Täck med chokladfrostingen.

Det var inte riktigt min typ av tårta. Men andra kanske gillar den. Jag har svårt för den syltliknande fyllningen kombinerat med superfluffiga tårtbottnar. Jag har så svårt för när tårtorna blir för saftiga. Men var för sig var både tårtbotten och fyllning goda.
Tårtan var även populär hos 2 arbetskamrater, 1 dotter och 1 syster.
Sockerrosor med lite pärlemorblänk.

2 kommentarer:

  1. När är du hemma, så jag kan komma och provsmaka vackra tårtan???

    SvaraRadera