tisdag, juni 24, 2014

Ugnsbakad sej med dillsås och citrongurktopping

Ugnsbakad sej med gurktopping.
Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner)
600 gram sejfilé
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 gurka
Skal av 1 citron
1 msk citronsaft
1 pkt dill
3 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 dl crème fraiche

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken på en smord ugnsplåt. Strö över salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 15-18 minuter eller tills fisken är klar.
Skär 1 gurka i små tärningar. Lägg i en skål och rör ner citronskal, 1 krm salt och halva dillen.
Smält smöret och vispa ner vetemjölet, vispa sedan ner mjölken lite i taget, vatten och buljongtärningen. Låt småkoka på svag värme 2-3 minuter under omrörning. Rör ner crème fraiche och dill.
Häll såsen över fisken, toppa med gurktoppingen.

Servera med 200 gram morötter i stavar och ris.

Vi provade Linas matkasse och det första var god fisk. (Passade exta bra den dagen på fiskhataren redan hade ätit.) Dottern var lite skeptisk men tyckte sedan att det var gott. Mycket smart att servera morotsstavar till maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar