onsdag, oktober 08, 2014

Apple crisp

Jag hittade ett recept hos "The wicked noodle" som jag helt enkelt var tvungen att omvandla till svenska mått och prova. Gott, gotti, gott, gott. Till och med mannen sa att det var det godaste baket på sistone. Prova! Säkert gott med vaniljglass också men vi hade Norrmejeriers vaniljvisp.


Krispiga höstäpplen
3-4 st äpplen (Granny Smith)
100 gram smör
2 dl strösocker
0,5 tsk kanel
0,5 tsk flingsalt
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl brunt farinsocker
0,25 tsk bakpulver
0,25 tsk bikarbonat

Gör så här:
Skala äpplena, kärna ur den och dela dem i tjocka skivor. Cirka 6-8 per äpple. Smält smöret.
Sätt ugnen på 175 grader. 
Rör ihop socker, kanel och salt. Täck äpplena med mixen.
Rör ihop övriga torra ingredienser och rör i det smälta smöret. Fördela toppingen på äpplena så att de täcks helt. Grädda i cirka 45-60 minuter tills äpplena är mjuka och toppingen är brun och bubblar. Låt kallna en kvart och servera sedan med vaniljglass.


Denna kan vi prova igen.
Äppelpaj, en brasa och en bra film. Låter som en toppenhöst.

2 kommentarer:

  1. Vad är 2 dl cups havregryn?? 2dl eller 1 cup??
    Carina

    SvaraRadera
  2. Det ska bara stå dl, jag har uppdaterat nu. Det gamla måttet cups hade blivit kvar också...

    SvaraRadera