måndag, oktober 20, 2014

Ugnsäpplen med rosmarin och apelsin

Äpplena var billiga på affären i veckan så jag tänkte att jag skulle prova något recept med äpplen. Valet föll till sist på äpplen med farinsocker och rosmarin, det lät så konstigt. Apelsiner hade vi också hemma. Lite mums på kvällskvisten tänkte jag, men det gick inte så jättebra...


Ugnsäpplen med rosmarin och apelsin (4 portioner)
2 stora gröna äpplen
50 gram rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 tsk torkad rosmarin
Rivet skal av 1 tvättad apelsin
1 dl saft av apelsiner (1-2)

Gör så här:
Tvätta och gärna ur äpplena. Rispa skalen med en kniv så de inte skrynklar ihop sig. Blanda smör, socker, rosmarin och apelsinskal. Fyll hålen i äpplena med röran. Smörj en ugnsfast form och ställ äpplena i den. Häll över apelsinssaften. Grädda i ca 35 minuter på 225 grader.
Servera varma med vaniljglass.

Det ska vara tills äpplena är varma och känns mjuka när man provar med en sticka. Möjligen hade jag för liten form så det blev för varmt. Det kokade inuti äpplena en lång stund efter att jag tagit ut dem. Resultatet blev mer exploderat äppelmos.
Smakade ganska okej ändå.
Men jag provar nog inte receptet från (Bonniers kokbok) igen.

Misslyckat minst sagt...
Det skulle egentligen se ut som bilden nere till vänster i kokboken.
Hoppsan.


2 kommentarer:

  1. Trist att det inte blev som du tänkt dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var lite gott ändå. Men mer äppelkonsistens hade varit trevligare än mos. :)

      Radera