onsdag, oktober 01, 2014

Torsk i ingefära med kokosmjölk

Man skulle kunna tänka sig att man kan hålla sig från att handla kokböcker under tiden man inte ens har ett kök att laga med i, men det kan man inte. I alla fall inte när det gäller billig kokbok på Coop med snabblagad vardagsmat. Precis vad vi behöver!
Jag tror mer på denna bok än Jamie Olivers. Han är trots allt engelskman.
Denna ser ut att innehålla en hel del god mat!
Dagens uppslag blev torsk. Jag har flera paket torsk i storfrysen som ska tömmas.
Samt 2 burkar kokosmjölk så det passade utmärkt.
Mat som tillagas i den nya ugnen. 
Torsk med ingefära i kokosmjölk (4 portioner)
600 g torskfilé
1 tsk salt
1 tärnad röd paprika
1 pkt sparris (eller 150 g haricot verts)
1 strimlad rödlök
1 burk kokosmjölk (400 ml)
0,5 dl grovriven färsk ingefära
Skal & saft av en lime
1 fiskbuljongtärning
0,5 tsk svartpeppar

Gör så här:
Tina upp fisken och lägg i en ungsfast form. Salta och peppra. Strö över paprika, sparris och rödlök.
Bland ihop en sås av kokosmjök, ingefära, lime och riven fiskbuljongtärning. Häll ner såsen och grädda i ugnen på 225 grader i 20 minuter.


Vi tyckte att det var milt och gott, lite thailändsk - men något litet som saknades. Jag gissar att det är en pressad vitlöksklyfta i såsen. Jag skulle gärna prova igen och vill man förbereda så kan man ju blanda ihop såsen kvällen innan och låta den dra till sig i kylskåpet. Hacka grönsakerna och stoppa i en burk. Samt slänga in fisken i kylskåpet.
Så nästa dag tar man och slänger ner allt i ungsformen och in i ugnen och vips så tog det bara 20 minuter att fixa middagen. Förutsatt att man hinner koka riset också på den tiden...

2 kommentarer:

  1. Ville själv hitta denna kokbok i dag,,,,, finns ej längre kvar på hyllan,,, typiskt för mig!

    SvaraRadera
  2. Ärsch då. Här finns den både på stor Coop och lilla Konsum. Men de kanske fyller på i din butik...

    SvaraRadera