lördag, oktober 25, 2014

Biff stroganoff med gräslök och dijon

Biff stroganoff kändes gott till en fredagkväll (och jag ville förstås ha resterna av ratatouille som tillbehör också). En grabb skulle inte äta hemma så då sparade jag nån lövbiff till lördagsmiddagen, däremot tog jag alla champinjoner. Vilket är lite lustigt eftersom ingen av barnen äter svamp. Sen när maten var klar kom han som inte skulle äta och tyckte att det luktade gott och ville ha mat i alla fall. Det blev rester ändå men det var gott. Fredagsmiddagnivå.
Linas matkasse är lite lyxigar vardagsmat än man planerar själv.


Biff Stroganoff med gräslök och dijon (4 portioner)
1 gul lök
250 gram färska champinjoner
600 gram lövbiff
1 msk vetemjöl
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1,5 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
3 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 kycklingbuljongtärning
0,5 tsk salt

Gör så här:
Strimla köttet. Finhacka löken och dela svamparna i fyra delar (kvarta). Bryn köttet i lite olja, tag sedan upp ur stekpannan. Stek lök och svamp och blanda ner köttet. Pudra över vetemjöl, paprikapulver, tomatpuré, dijon och pressa ner vitlöksklyftan. Rör om.
Häll i mjölken lite i taget och rör ner crème fraiche, buljongtärning och salt. Låt sjuda 3-4 minuter.


Servera rätten med ris (som du hinner koka medan du lagar maten) och paprikastrimlor.
Dottern åt i vanlig ordning paprika och ris, tyckte inte om köttet. Pojkarna tyckte om smaken även om de inte åt svampen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar