fredag, augusti 07, 2015

Allergialternativ: Ägg- och laktosfria cupcakes

Här är ett allergialternativ om man har gäster som är allergiska mot ägg. De är även laktos och nötfria. Passar flera allergiker på en gång.
Äggfria cupcakes (10 st)
4 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 dl laktosfri mjölk
150 g smält laktosfritt smör

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sen mjölken och det smälta smöret. Fyll formarna till knappt hälften och grädda i 200 grader ca 15 min.

Frosting
50 gram laktosfritt rumsvarmt smör
300 gram florsocker
125 gram laktosfri philadelphiaost.

Vispa smör och florsocker. Vispa sedan ner osten och vispa så att det blir fluffigt men sluta innan frostingen blir för lös. Frostingen är ljust gulvit och lätt att färga i valfri färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar