tisdag, augusti 25, 2015

Fiskburgare på vit fisk


Fiskburgare på vit fisk (4 portioner)
600 gram vit fisk (torsk, spätta, gös. Det går utmärkt att blanda.)
1 ägg
0,5 dl hackad gräslök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Olja och smör till stekning

Skär fisken i lite mindre bitar och mixa med ägg, gräslök, salt och peppar. Forma till 4 burgare. Pensla med olja och stek i smör tills de är precis genomstekta. (Eller grilla i ett halster över grillen om du äger ett sånt.)

2 dl lätt crème fraiche
3 msk kalles kaviar (eller annan lättrökt kaviar)
3 msk hackad dill
0,5 dl hackad gräslök

Blanda ihop och salta och peppra.

Grilla/rosta bröd, gärna rågbröd. Lägg på sallad, burgare, tomat och dressing. Ät och njut. 
Gott, gott, gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar