4 portionsbitar torskfilé
1 liter vatten
6 gram salt
1 kg rödbetor
1 kruka koriander
250 gram smör
2 krossade vitlöksklyftor
3 msk japansk soja
Ugnsbaka rödbetorna på 175 grader i en timme. Dela dem sedan när de svalnat något.
Lös upp saltet i vattnet och lägg ner torskbitarna i ca 15 minuter. Om du har en hel bit så skär i portionsbitar först. Ta upp och torka av på hushållspapper.
Smält smöret till sojasmöret. Pensla torsken med lite av smöret. Ugnsbaka sedan på 150 grader i sju minuter.
Bryn det smälta smöret tillsammans med vitlöksklyftorna. Sila det sedan och tillsätt sojan.
Arrangera torskbitarna och rödbetorna på ett fat. Skeda över det brynta sojasmöret och garnera med färsk hackad koriander.
Recept ur Lantliv mat & vin. Väldigt gott. Jag hoppades att det skulle bli en matlåda men tyvärr så var det så gott att vi åt upp alltihop. Tänka sig att jag inte tyckte om koriander förut. Det är ju jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar