Långsamt rödvinskokt högrev (6-8 portioner)
1 kg högrev
5 dl rött vin
1 burk plommontomater av god kvalitet
2 gula lökar
1 hel vitlök
2 morötter
100 g rotselleri
2 lagerblad
1 msk torkad timjan
2 tsk strösocker
1 msk salt
2 tsk grovt nymald svartpeppar
Gör så här:
Lägg köttet i en inte alltför stor gryta.
Skala och klyfta löken, skala vitlöksklyftorna och dela dem en gång. Skala och skär morötterna i grova slantar och rotsellerin in centimeterstora tärningar. Lägg detta runt köttet och häll på vin och tomater.
Lägg på lagerblad, timjan, socker, salt och peppar. Sätt på locket och låt det koka upp.
Sänk värmen till låg temperatur och låt det sjuda på mycket svag värme i cirka 3,5 timme.
Dra isär köttet med två gafflar och blanda alltsammans ordentligt i grytan.
Låt sjuda ytterligare 30 minuter nu utan lock så lite av vätskan kokar bort. Rör då och då.
400 g nykokt pasta
0,5 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan + ytterligare till servering (Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån)
Grovt nymald svartpeppar
Grönsallad
Bjud en enkel grön sallad till.
Å ett glas rödvin hade inte heller varit helt fel till...
Det räckte och blev två portioner över efter att fyra personer ätit, fast jag "bara" hade 800 gram högrev. Jag ska absolut spara receptet och göra det igen.
Det räckte och blev två portioner över efter att fyra personer ätit, fast jag "bara" hade 800 gram högrev. Jag ska absolut spara receptet och göra det igen.
Testade detta recept igår. Supergott,
SvaraRaderaVill passa på att tacka för detta.
Med vänlig hälsning,
Dick Wåhlin